Siirry sisältöön
Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje Haku
Liity jäseneksi

Ajoneuvovalmistajien jaosto

Ajoneuvovalmistajien jaoston jäseniä ovat ajoneuvo- ja kuljetusvälineteollisuuden yritykset ja alan komponenttivalmistajat.

Ajoneuvovalmistajien jaosto on toiminut 25 vuotta Suomen ajoneuvoteollisuuden edunvalvojana talous-, teollisuus- ja kauppapoliittisissa asioissa.

Jaoston toiminta kattaa lähes kaikki ajoneuvovalmistuksen osa-alueet. Jäsenyrityksemme saavat jaoston kautta käyttöönsä muun muassa laki- ja standardiehdotuksia jo niiden varhaisessa valmisteluvaiheessa.

YTL on Suomen Standardisoimisliitto SFS:n toimialayhteisö ja vastaa mm. ajoneuvo-, logistiikka- ja kuljetusalaan sekä älyliikenteeseen liittyvästä standardointityöstä Suomessa.

Tilastot

YTL laatii ja muokkaa jäsentensä käyttöön monipuolista tilastoaineistoa Suomessa valmistetuista ja rekisteröidyistä perävaunuista ja kuorma-autoista. Ensirekisteröintitilastot vuosineljänneksittäin saadaan mm. seuraavista:

• kuorma-autojen perävaunut merkin, päällerakenteen ja lisälaitteiden mukaan
• henkilö- ja pakettiautojen perävaunut merkin ja tyypin mukaan
• kuorma-autot korityypin ja lisälaitteiden mukaan

Valmistajatunnukset

YTL ylläpitää kansallista rekisteriä valmistajatunnuksista(avautuu uuteen ikkunaan) ja toimittaa tiedot edelleen kansainväliseen rekisteriin.

Lisää aiheesta

Haluatko lisätietoja? Sinäkin voit vaikuttaa – ota yhteyttä!

Vastaan mielelläni kysymyksiisi.

Kimmo Konkarikoski
standardointipäällikkö
040 579 4393 / kimmo.konkarikoski@ytl.fi