Siirry sisältöön
Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje Haku
Liity jäseneksi

Kesäjalat hankittu!

Kesän ja aurinkoisten säiden myötä tulee moraalinen pakko olla mahdollisimman paljon ulkona. Tavoitteeton kävely rannalla tai puistossa riittää ajatusten tuulettumiseen, ja pää täyttyy uusista ideoista ja hurjista unelmista. Lämpö hellii jäseniä. Tulee onnellinen olo.

Mutta … minusta parasta on, jos on jotain oikeaa tekemistä! Olen joskus yrittänyt istuksia rennosti rannalla tai uima-altaalla [1]. Noin 10 min yrittämisen jälkeen alan miettiä, että mitäs sitten? Ei onnistu minulta istuskelu. Tarvitsen jotain, no, oikeaa tekemistä, sellaista ”jalkaa toisen eteen” -tyyppistä.

Viime kesät ovat menneet frisbeegolfin parissa. Uusien väylien perässä on matkusteltu ympäri Suomea, ja jopa ulkomailla. Frisbeekori on hankittu mökillekin. En tosin pysy vieläkään pomminvarmasti väylällä, mikä tarkoittaa, että joudun jonkin verran konttaamaan pusikoissa ja risukoissa ja kahlaamaan lammikoissa hakemassa hutikiekkoa. Siitähän sitten kärsii ulkonäkö. Naarmuiset kädet ja jalat peitän kesäjuhlissa täyspitkällä hameella ja villatakilla – oli sää mikä tahansa. Naama jää valitettavasti näkyviin [2].

Ulkoilun kylkiäisenä tulevat siis kesäjalat (ja -kädet): patteja, paukamia, puremia, mustelmia, naarmuja ja haavoja. Repussa on oltava haavasprayta, jolla saa hiekat huuhdeltua polven naarmuista, ja ainakin yksi haavalappu [3] peittämään isomman haavan, jotta kehtaa lähteä ihmisten ilmoille. Onneksi pikkukaupungissa ei tarvitse ulkonäöllä pröystäillä. Voi mennä sillä mitä sattuu päällä olemaan, vaikka ne olisivat naarmuja.

Pikkukaupungissa on muutenkin helppoa – kaikki on noin kilometrin säteellä. Ranta on tuossa rannassa ja keskustaan kävelee pari minuuttia. Frisbeegolfpuisto on kilsan päässä. Ulkokuntolaitteisiin [4] joutuu jo ”lähtemään”, sinne menee 5 min pyörällä [5]. Jos haluaa oikein käyttää aikaa, voi ajaa autolla urheiluopistolle 10 min ja siellä avautuu uusia mahdollisuuksia. Voi kiertää vaellusreittejä, käydä heittelemässä kiekkoa, kiipeillä seikkailupuistossa [6] tai uida lammessa. Sisätilojakin siellä on, mutta eihän niihin kesällä mennä.

Monet suomalaiset pitävät kesällä mökillä olosta, grillaamisesta [7] ja terassilla istumisesta, mutta mikään niistä ei ole minun mieleeni. Mökillä on hyttysiä, ruoanlaitto ei kiinnosta, kun siinä vain seisotaan paikallaan, ja terassilla puolestaan vain istutaan paikallaan. Minä menen mieluummin naarmuttamaan itseäni metsään. Ja siltä näytänkin.

[1] SFS-EN 16582(siirryt toiseen palveluun) Uima-altaat
[2] SFS-EN 16372(siirryt toiseen palveluun) Ulkonäkökirurgian palvelut
[3] SFS-EN 17854(siirryt toiseen palveluun) Antimikrobiset haavasidokset
[4] SFS-EN 16630(siirryt toiseen palveluun) Ulkokuntolaitteet
[5] SFS-EN ISO 4210(siirryt toiseen palveluun) Polkupyörät
[6] SFS-EN 15567(siirryt toiseen palveluun) Seikkailuradat
[7] SFS-EN 498(siirryt toiseen palveluun) Grillit

Rentoa kesää toivottaa Suvi Pasanen