Siirry sisältöön
Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje Haku
Liity jäseneksi

Kuljettajarekrytointihanke edennyt hyvään vaiheeseen

Kesäkuussa on järjestetty hyvä määrä logistiikka-alan rekrytointitilaisuuksia kotiutuville varusmiehille eri puolilla Suomea. Kuljettajarekrytointihankkeessa on laadittu …

9.10.2023 Jouni Lind

Kesäkuussa on järjestetty hyvä määrä logistiikka-alan rekrytointitilaisuuksia kotiutuville varusmiehille eri puolilla Suomea. Kuljettajarekrytointihankkeessa on laadittu toimintamalli järjestää tilaisuuksia, joissa varusmiehet saavat tietoa logistiikka-alan tehtävistä ja koulutuksista ja ennen kaikkea kuljettajia palkkaavat yritykset ja varusmiehet kohtaavat. Oppilaitokset ovat mukana ja tarjoavat kotiutuville varusmiehille jatko-polkua opintoihin ja työelämään.


Hankekausi kestää tämän vuoden loppuun. Nyt järjestettävistä tilaisuuksista kerätään palaute ja syksyllä arvioidaan toiminnan vaikuttavuutta. Sen pohjalta pohditaan toiminnan jatko hankekauden jälkeen.

Hankkeessa on koottu eri toimijatahot yhteen systemaattisen toiminnan järjestämiseksi rekrytointitoimintaan. Kuljettajia tarvitaan lisää, kun vanhemmasta päästä on jäämässä kuljettajia eläkkeelle seuraavan kymmenen vuoden aikana. Kansainvälisestä tilanteesta johtuen myös kuljettajia on Euroopassa vähemmän. Nykyajan kuljettajatehtävät ovat monipuolisia, yritykset ottavat huomioon työntekijöiden elämäntilannetta ja teknologia on apuna.

Hankkeessa on perustettu nettisivusto, josta löytyy tiedot järjestettävistä tilaisuuksista, monen yrityksen tiedot, jotka rekrytoivat uusia työntekijöitä, ja tietoa oppilaitosten tarjoamista poluista työelämään. Sivu löytyy osoitteesta https://duuniakuljetusalalla.fi/(siirryt toiseen palveluun)

Lisätiedot: jouni.lind@ytl.fi p. 050 521 3305

Kirjoittaja