Siirry sisältöön
Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje Haku
Liity jäseneksi

KULJETTAJAREKRYTOINTIHANKE KÄYNNISTYNYT HYVIN

Logistiikka-alan järjestöt käynnistivät syksyllä yhdessä kuljettajakoulutusta antavien oppilaitosten ja Puolustusvoimien kanssa hankkeen, jossa pyritään edistämään varusmiesten sijoittautumista logistiikka-alan työtehtäviin varusmieskoulutuksen jälkeen. Hankkeen puitteissa on järjestetty useita tilaisuuksia varuskunnissa, missä jatkopolkua työelämään ja jatkokoulutukseen on esitelty. Osallistuminen tilaisuuksiin on ollut hyvä ja kiinnostus logistiikka-alan tehtäviin korkea.

Tilaisuuksia on järjestetty mm. Jyväskylässä, Haminassa, Kouvolassa, Rovaniemellä, Helsingissä, Hämeenlinnassa, Raaseporissa, Säkylässä ja Niinisalossa. Niihin on osallistunut kuljetusalan yritykset tavaraliikenteestä, linja-autoliikenteestä sekä muista logistiikkatoiminnoista, mm. jäte- ja kierrätysalalta. Osa tilaisuuksista on poikinut jopa suoria rekrytointeja työelämään.

Santahaminassa esiteltiin Duuniakuljetusalalla.fi -alustaa

Hankkeen puitteissa on perustettu nettialusta, josta saa tietoa rekrytointitilaisuuksista sekä yrityksistä, jotka ovat valmiita palkkaamaan kuljettajia tai ottamaan heitä harjoitteluun ja oppisopimuskoulutukseen. Myös hankkeessa mukana olevat kuljettajakoulutusta antavat tahot on esitelty. Nettisivu löytyy osoitteesta: https://duuniakuljetusalalla.fi/(siirryt toiseen palveluun)

Hankkeessa on tuotettu juliste- ja esitemateriaalia, joista löytyy QR-koodi ko. nettisivulle. Ottamalla valokuva kännykällä pääsee siis hyvän tietolähteen ääreen.

Hankkeen seuraavat tilaisuudet järjestetään alkuvuonna 2023 ja vastaavalla tavalla jatketaan hankekauden, vuoden 2024 alkuun, kehittäen koko ajan tilaisuuksien toimintatapoja ja vuorovaikutusta varusmiesten kanssa. Tavoitteena on luoda pysyvä toimintamalli, joka jatkuu hankekauden jälkeen. Hankkeessa ovat mukana Autoliikenteen Työnantajaliitto ry, CAP Group Oy, Huoltovarmuuskeskus, Linja-autoliitto ry, Logistiikkayritysten Liitto ry, Maakuljetuspooli, Puolustusvoimat, Suomen Huolinta- ja Logistiikkaliitto ry, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry, Työtehoseura ry sekä Yhteinen Toimialaliitto ry. Hankkeen koordinaattorina toimii Aarno Lybeck.

Lisätietoja: jouni.lind@ytl.fi p. 050 521 3305, aarno.lybeck@gmail.com p. 050 387 2623