Siirry sisältöön
Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje Haku
Liity jäseneksi

Kuljettajarekrytointihanke päätökseen

Puolitoistavuotinen hanke järjestää varusmiehille rekrytointitilaisuuksia logistiikka-alalle on saatu päätökseen. Hankkeessa järjestettiin vuosina 2022 ja 2023 kymmeniä info- ja vuorovaikutustilaisuuksia varusmiehille. Tilaisuuksissa esiteltiin logistiikka-alan työtä ja lisäkoulutusta tulevaisuuden polkuna Puolustusvoimien kuljettajakoulutuksen jatkoksi.

Yksi saavutus hankkeessa oli tehdä tilaisuuksien toimivuudesta mahdollisemman tehokas. Hankkeessa kehitettiin esitysmateriaalit ja ajankäyttö rajallisessa tilassa optimaaliseksi. Tilaisuuksien juontajilla ”mentoreilla” on suuri merkitys innostavuuteen ja vuorovaikutukseen. Henkilöverkoston muodostamisella tilaisuuksien järjestämiseksi on suuri merkitys.

Tilaisuuksissa on ollut mukana kymmenittäin yrityksiä tekemässä suorarekrytointia ja kertomassa kuljetusalan tehtävistä. Suoria työpaikkoja on sovittu. Oppisopimus-koulutukset ja harjoittelut ovat luonteva jatko alalle.

Yritykset pääsivät esittelypuheenvuorojen jälkeen keskustelemaan kotiutuvien varusmiesten kanssa suoraan tarjolla olevista tehtävistä.

Hankkeessa laadittiin markkinointimateriaalit, jossa alaa esitellään ja QR-koodilla pääsee laaditulle Duuniakuljetusalalla.fi -nettisivulle. Materiaaleja jaettiin varuskunnissa. Sivustolta löytyi tiedot rekrytointitilaisuuksista, yhteystietoja työntekijöitä rekrytoiviin yrityksiin ja tietoa alan koulutusmahdollisuuksista.

Hankkeessa ideoitiin myös naisten rekrytoimista kuljetusalalle sekä selvitettiin kuljetusalan kohtaanto-ongelmaa, kuinka paljon alalla on työttömyyttä ja vapaita työpaikkoja.

Hankkeessa luotua toimintatapaa on tarkoitus jatkaa hankekauden jälkeen logistiikkaliittojen, lähinnä Suomen Huolinta- ja Logistiikkaliitto ry, Autoliikenteen Työnantajaliitto ry, Linja-autoliitto ry, Logistiikkayritysten Liitto ry ja Suomen Kuljetus- ja Logistiikka SKAL ry:n toimesta. Toimintatavan toteuttamiseen ja alueelliseen yhteistyöhön joukko-osastojen kanssa ollaan ottamassa SKALin alueyhdistysten ja erikoisjärjestöjen sekä toimiston henkilökuntaa.

Hankkeen päärahoittaja oli Huoltovarmuuskeskus. Volvo-säätiö tuki hanketta ja logistiikka-alan järjestöt omarahoittivat osittain. Hankkeen koordinaattorina toimi Aarno Lybeck.

Lisätiedot: jouni.lind@ytl.fi p. 050 521 3305