Siirry sisältöön
Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje Haku
Liity jäseneksi

Elinkeinopolitiikka

Elinkeinopoliittisella edunvalvonnalla vaikutamme elinkeinopoliittiseen päätöksentekoon siten, että päätökset edistävät yrittäjyyttä, kasvua ja kansantalouden rakennemuutosta. Elinkeinopoliittisen edunvalvonnan keskiössä ovat jäsenten toimintaedellytysten parantaminen, tavoitteet ja tarpeet.

Elinkeinopoliittinen vaikuttaminen lähtee jäsenten toiminnan ja tarpeiden ymmärtämisestä. Paras ymmärrys kumpuaa osaamisen yhdistämisestä ja tiiviistä yhteistyöstä jäsenyritysten ja sidosryhmien kanssa. Kyseessä voi olla lainsäädäntömuutos, kehittämishanke, yksittäinen liiketoiminnan este, lupaprosessi tai viranomaispäätösten tulkinta. YTL:n tehtävänä on varmistaa, että eri jäsenyritysten näkökulmat ovat päättäjien tiedossa.

Elinkeinopoliittista edunvalvontaa toteutetaan monella tavalla ja usealla foorumilla. Toimimme erilaisissa työryhmissä ja valmisteluelimissä, annamme lausuntoja, tapaamme päättäjiä, osallistumme kuulemistilaisuuksiin, verkostoidumme eri sidosryhmien kanssa ja viestimme alan kannanottoja eri kanavissa. Vaikuttamistyömme periaate on toimia avoimesti ja läpinäkyvästi.