Siirry sisältöön
Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje Haku
Liity jäseneksi

KUKA – kuormankantajat-neuvottelukunta

KUKA kokoaa yhteen kuljetusapuvälineiden valmistajat, korjaajat ja käyttäjät, lavakeskukset ja muut yhteistyötahot.

Neuvottelukunnan jäseninä ovat neuvottelukunnan toimialueen mukaiset yritykset (varsinainen jäsen) ja muut yhteisöt (kannatusjäsen). Kannatusjäseniä ovat muun muassa puupakkausten käyttäjät. Yhteinen Toimialaliitto ry (YTL) ylläpitää jäsenistä luetteloa. Neuvottelukuntaan voidaan kutsua mukaan toiminnan kannalta tärkeitä viranomaistahoja.

Neuvottelukunnan tehtävät

  • luoda ja ylläpitää tehokkaasti toimiva järjestelmä (säännöt) puusta tai muusta materiaalista valmistetuille pakkauksille ja niihin liittyville palveluille
  • vaikuttaa pakkauksiin liittyvään standardointiin (valmistus, korjaus, lajittelu) tavoitteena yhteensopivuus sekä tuote- ja henkilöturvallisuus
  • määrittelee lavakeskusten toiminnan kriteerit ja valvoo niitä auditoinneilla
  • toimii jäsentensä edunvalvojana uudelleenkäytettäviin pakkauksiin liittyvissä asioissa…

Puupakkausjärjestelmä ja luvanvaraiset toimijat

Puupakkausten käyttöä, myyntiä, vuokrasta toimintamallina on kuvattu Puupakkausjärjestelmä 2020-toimintaraamissa.(avautuu uuteen ikkunaan)

Standardilavojen, kuten FIN- ja EUR-lavojen, valmistaminen sekä korjaaminen on luvanvaraista toimintaa ja perustuu standardeihin. Valmistajilla ja korjaajilla on yrityskohtaiset sertifikaatit.

Alasivulla on listattu luvanvaraiset Kuormankantajat -neuvottelukunnan. Auditoija Kiwa Inspecta ylläpitää kaikkien luvanvaraisten toimijoiden listausta. Mikäli haluat liittyä mukaan KUKA-toimintaan, niin ota yhteyttä.

FIN-lavat, valmistaminen:

FIN-lava SFS-EN 13698-1 kuormalava: Tämä eurooppalainen standardi määrittelee rakennevaatimukset uudelleenkäytettävälle puiselle kuormalavalle, joka on kooltaan 800 mm x 1200 mm kaksikantinen, ei-käännettävä, 9 välitukea sisältävä nelitielava. Se soveltuu käytettäväksi kuljetuksessa, varastoinnissa ja vaihtolavajärjestelmissä. Standardi sisältää myös joitakin valmistusta ja merkintöjä koskevia vaatimuksia ja käsittelee turvallisuusnäkökohtia.

Korjaaminen on määritelty standardissa SFS-EN ISO 18613:2003.

Lue lisää(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

EUR-lava SFS-EN 13698-2: Tämä eurooppalainen standardi määrittelee rakennevaatimukset uudelleenkäytettävälle puiselle kuormalavalle, joka on kooltaan 1 000 mm x 1 200 mm, kaksikantinen, ei-käännettävä nelitielava. Se on 9 välitukea sisältävä jalkalava tai kehälava, joka soveltuu käytettäväksi kuljetuksessa, varastoinnissa ja vaihtolavajärjestelmissä. Standardi sisältää myös joitakin valmistusta ja merkintöjä koskevia vaatimuksia sekä käsittelee turvallisuusnäkökohtia.

Valmistaminen: UIC CODE 435-2, 8th edition: Standard of quality for EUR flat pallet made of wood Measuring 800 mm x 1200 mm (EUR 1)

Korjaaminen: UIC CODE 435-4, 4th edition: Reparation of EUR flat pallets and EUR box-pallets

Lue lisää(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)


Yhteystiedot:

Yhteinen Toimialaliitto
Kuormankantajat

Jouni Lind
Eteläranta 10, 7. krs.
00130 Helsinki

Jouni.Lind@ytl.fi

p. 050 521 3305