Siirry sisältöön
Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje Haku
Liity jäseneksi

Puupakkauspäivät 2023 järjestettiin 9.5.2023 Helsingissä, koolla reilut 30 osallistujaa. Puheenjohtaja Antti Tekoniemi avasi päivät todeten, että markkinaturbulenssit ovat viime aikoina näkyneet lavatoiminnassakin aika tavalla, alalla on yhteinen pyrkimys pitää lavakanta hyvässä kunnossa ja mahdollistaa uudelleen käyttö sekä kierrätys, EU:n jätedirektiivi on tuonut uusia vaatimuksia kierrätykseen.

Jouni Lind esitteli Puupakkausjärjestelmä 2020 puitteen ja mitä se merkitsee lavayrityksille, ml. vastuullisuuslogon käyttösäännöt. Auditoija Reijo Ravila kertoi auditointien käytännöstä ja hyödyistä sekä minkälaisia haasteita lavojen kunnon osalta on tullut esille.

Pakkaavan teollisuuden puheenvuoron piti Harriet Lindgren Fazerilta. Esitys antoi hyvän kuvan teollisuuden logistiikan lavojen käytöstä ja laadun merkityksestä kuljetuksissa. Yritykset tavoittelevat kestäviä toimitapoja.

Viranomaispuheenvuoron piti Tuomo Aunola Pirkanmaan ELYstä. Aunola esitteli Tuottajavastuujärjestelmän toimintavaatimukset. Kierrätykseen liittyvää asiaa täydensi Satu Estakari kuvaten Suomen Pakkaustuottajien uuden organisaation ja toimintatavat sekä lähivuosien kierrätyksen haasteet.

Naulojen tuotannon ja markkinoiden näkymiä esitteli Jarno Jaakonsaari Pintos OY:sta.

Lavojen käytön päästölaskentaa/elinkaarilaskentaa esitteli Mika Horttanainen Lappeenrannan yliopistosta. Vertailussa oli puulava, muovilava ja kierrätysmateriaaleista mahdollisesti valmistettu lava.

Iltapäivällä vierailtiin Keskon logistiikkakeskuksessa Vantaalla. Aluepäällikkö Sami Onkalo esitteli Keskon logistiikkatoimintoja. Vieraat saivat tehdä kierroksen logistiikkakeskuksessa nähden lavojen käyttöä kuormankantajina ja automatiikassa sekä palautuvien lavojen käsittelyä ja palauttamista lavakeskuksiin.

Kiitos kaikille osallistumisesta!

Lisätiedot: jouni.lind@ytl.fi p. 050 521 3305

Esitysmateriaalit: