Siirry sisältöön
Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje Haku
Liity jäseneksi

Standardeja Suomessa jo 100 vuotta

Suomessa on jo 100 vuoden ajan hyödynnetty standardeja kilpailukyvyn, yhteiskunnan sujuvuuden ja turvallisuuden edistäjinä. Standardien rooli maailmankaupassa korostuu tänä päivänä entistä strategisempana ja on jopa politisoitunut, sillä uusien teknologioiden myötä standardit ovat myös suurvaltakamppailun välineenä. SFS Suomen Standardit juhlii tänä vuonna 100-vuotista taivaltaan –

Suomalaisen standardoinnin pitkä ja ansiokas historia kertoo siitä, että jo sata vuotta sitten ymmärrettiin yhteisten käytänteiden ja pelisääntöjen eli standardien rooli kilpailukyvyn vauhdittamisessa. Tämä on ollut todellista edelläkävijyyttä sen ajan Suomessa – Helena Vänskä, SFS Suomen Standardien toimitusjohtaja

Yksi näkyvimmistä muutoksista on organisaation nimen muutos. SFS:n virallinen nimi on 1.2.2024 lähtien SFS Suomen Standardit ry ja samalla vanha nimi, Suomen Standardisoimisliitto SFS ry, jää historiaan.

SFS:n hallitus

Yhteisen Toimialaliiton toimitusjohtaja Pekka Tsupari on valittu SFS:n hallitukseen(siirryt toiseen palveluun) kaudelle 2024 – 2025. Uutena puheenjohtajana aloitti CTO Kim Hagström, Halton Oy.

YTL on yksi SFS:n toimialayhteisö ja meidän standardointivastuut voidaan jakaa viiteen toimialaan – liikenne ja logistiikka, urheilu ja vapaa-aika, terveydenhuolto ja hyvinvointi, ympäristöhuolto sekä rakennuslasit. Lue lisää – osallistu ja vaikuta!

Kimmo Konkarikoski
kimmo.konkarikoski@ytl.fi