Siirry sisältöön
Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje Haku
Liity jäseneksi

Tekstiilihuoltoalalle syntyi neuvottelutulos

Tänään syntyi Tekstiilihuoltoalan työehtosopimuksen neuvottelutulos. Tulos koskee Tekstiilihuoltoliiton ja Yhteinen Toimialaliitto ry:n tekstiilihuoltoalan jäsenyritysten ja niiden palveluksessa olevia työntekijöitä, joiden edustajana neuvotteluissa on ollut Teollisuusliitto ry.

Timo Saranen, Jenni Hintzell, Ari Kiiras, Pekka Tsupari ja Lassi Räsänen

Vaikka työehtosopimusneuvottelukierros on ollut kokonaisuutena ottaen erittäin haastava, ovat tekstiilihuoltoalan pitkäaikaiset hyvät neuvottelusuhteet luoneet mainion rennon neuvotteluilmapiirin ja samalla taanneet neuvotteluiden ajaksi työrauhan yrityksille ja niiden työntekijöille. 

Työehtosopimuksen neuvottelutulos on osoitus työnantajapuolen, erityisesti sen TES- taustaryhmän, yritysten edustajien joustavuudesta uusien järkevien ajankohtaisten palkankorotusrakenteiden löytämisessä. Teollisuusliitto on ollut samalla tavoin joustava ja halukas neuvottelemaan vaikeistakin asiakokonaisuuksista.

Lopputulosta voidaan kuvailla onnistuneeksi. Se tukee alan kilpailukykyä ja jatkaa alan stabiilia ja rauhallista kummankin osapuolen edun mukaista TES-toimintaa. Neuvottelutulos lisää tekstiilipalvelualan yritysten houkuttelevuutta kilpailla työvoimasta. Lisäksi sopimus tuo jatkuvuutta alan työsuhteisiin ja myös vähentää työvoiman vaihtuvuutta.

Neuvottelutulos menee vielä kaikkien tahojen hallintojen hyväksyttäväksi. Hallinnot kokoontuvat ensi viikon alkupuolella. Sisällöstä osapuolet eivät vielä kerro tässä vaiheessa enempää.

Lisätiedot:
Pekka Tsupari, pekka.tsupari@ytl.fi 
Ari Kiiras, ari.kiiras@ytl.fi
Yhteinen Toimialaliitto